Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

Een radiatorombouwset is vereist als u een aluminium radiator met 4 rijen in uw voertuig wilt installeren. Deze kit wordt geleverd met beugels, isolatoren en een steunkern om de radiator op te laten rusten. De bovenste beugel heeft een kleinere isolator, dus voor de bovenste beugel moet je een extra kopen. Als u al een standaard bedrijfswagen heeft, kunt u eenvoudig de isolator afsnijden en de radiator alleen monteren.

radiator conversie

Om de radiateur op de dwarsbalk te laten passen, moet je eerst zorgen dat de dwarsbalk voldoende speling heeft voor de nieuwe unit radiator slim. U moet afstandhouders plaatsen tussen de dwarsbalk en de bovenste bevestigingen om plaats te bieden aan de grotere diameter van de tank. Als uw tank groot genoeg is, kunt u een rubberen plug gebruiken om de beugels ongeveer 3/4" boven de dwarsbalk op te tillen. Nadat de radiator is geïnstalleerd, moet u een grote geplateerde ring tussen de radiatorbeugels en de plug installeren.

Nadat uw scheepsradiator is omgebouwd, moet u de warmtewisselaar en de buitenwaterpomp verwijderen. Voor een succesvolle ombouw heeft u een nieuwe waterpomp en een elektrische ventilator nodig. Voor extra gemak kunt u een Marine Manifold installeren die BTU's uit het uitlaat- en koelsysteem haalt en deze BTU's zelfs gebruiken om uw interieur op te warmen. En als u meer vermogen nodig heeft, kunt u de buitenwaterpomp altijd vervangen door een nieuwe.

Klik door naar de website: Radiatorombouw op maat