Waar pioentulpen kopen

pioen tulpen bestellen

Waar pioentulpen kopen

Peony-tulpen worden veertien tot twee├źntwintig centimeter lang en vier tot vijf centimeter breed. Deze weelderige bloemen hebben geurige geuren en worden meestal halverwege het seizoen gesneden. Afhankelijk van de cultivar kunnen deze bollen twee tot drie weken in de tuin staan. Hoewel ze niet zo lang in een vaas blijven staan, zullen ze toch een spectaculaire show geven voor je gasten. Om er beter uit te zien kun je pioentulpen ook online of bij een bloemist kopen.

De meest populaire soorten zijn de rode, witte en paarse soorten bestellen harder. Hoewel deze dubbelbloemig zijn, zijn ze delicater dan gewone tulpen. Je vindt ook veel kleuren in pioentulpen, waaronder 'Angelique' ($ 20, QVC) en het zachtroze 'Blue Spectacle' ($ 7, Holland Bulb Farms). Ze kunnen ook omzoomde randen hebben.

Pioentulpen bloeien in de late lente of vroege zomer en zijn zeer duurzaam. Tijdens de wintermaanden kunnen ze een paar weken binnenshuis blijven. In de zomer kun je ze buiten in een zonnig raam planten. Als je geen tuinier bent, kun je ze naar binnen dwingen en genieten van hun bloemen. Als je niet zeker bent van het weer buiten, kun je ze naar binnen dwingen en ervan genieten tijdens de koudere maanden van het jaar.

Pioentulpen zijn gemakkelijk te kweken en zullen meerdere bloemen produceren. Ze hebben rijen zachte bloembladen en hun geur is onweerstaanbaar. Ze zijn echter ook berucht om het aantrekken van mieren. Als je een gevoelige huid hebt, wil je misschien geen pioenrozen kweken in gebieden waar ze niet zo koud worden als zou moeten. Dus wil je je gasten trakteren, overweeg dan om een paar dubbel late tulpen online te bestellen.

Voor meer informatie zie: https://pluukz.nl/