Een huis kopen – Tips voor het verkopen van een huis met een makelaar

Makelaar

Een huis kopen – Tips voor het verkopen van een huis met een makelaar

Voordat u uw eigendom bij een makelaarskantoor aanbiedt, moet u ervoor zorgen dat u weet wat u wilt. Het is belangrijk om te weten hoeveel de woning waard is. Dit zal u helpen uw verhuisplannen te meten. Makelaars raden meestal af om aanbiedingen van kopers met een onvolledige keten te accepteren. De uitzondering kan een goed verkoopbaar onroerend goed in een goede buurt zijn, of een in een schoolstroomgebied Hoevelaken spectaculair. Als u een sterke reden heeft om te wachten, zal de makelaar u waarschijnlijk goede voorwaarden aanbieden om uw eigendom in hun boeken te zetten.

Bepaal voordat u een makelaar inschakelt welk type makelaar u wilt. Er zijn twee soorten bureaus. Een enkel makelaarskantoor handelt met slechts één makelaar, terwijl contracten met meerdere makelaars meerdere makelaars hebben. Contracten met één bureau zijn goedkoper, maar het kan zijn dat u voor de duur van het contract aan een bepaalde agent vastzit. Een multi-bureau zal agenten hebben die in verschillende delen van een postcode zijn gevestigd, wat betekent dat ze een groter gebied zullen bestrijken.

In een hete markt is de concurrentie tussen makelaars hevig. Een makelaar met een te hoge taxatie heeft een grotere kans om een woning voor meer dan de vraagprijs te verkopen. Deze tactiek kan echter averechts werken als de markt afkoelt. Een makelaar die met een verkoper een commissietarief kan bedingen, kan opdrachten binnenhalen en hij of zij wordt betaald voor hun werk. Hoewel deze strategie kan werken in een hete markt, zal deze waarschijnlijk mislukken als de markt afkoelt.

Klik hier: Visie Makelaardij

Related Posts